Skip to main content

Hudpleje & massage med din baby

Om babyens hud

 

massage1_0.jpg

Din babys hud er ikke bare utrolig blød, men er også en unik og livsnødvendig barriere som beskytter mod omverden.

Din babys hud har en vigtig rolle når det gælder opretholdelsen af din babys sundhed, og beskyttelse mod fremmedlegemer, virus og bakterier. Huden regulerer også babyens indre temperatur og er et hjælpemiddel, når den udforsker verden gennem berøring.

Din babys hud er anderledes end voksen hud. Den ser måske perfekt ud, men den er meget følsom og behøver derfor ekstra pleje og omsorg under de første leveår. Hvis man sammenligner voksen hud med babyhud, mærker man:

  • At barrieren er op til 30% tyndere
  • At babyens hud lettere bliver irriteret
  • At babyens hud absorberer og taber vand hurtigere.

Fordi den er mere følsom, behøver din babys hud mere beskyttelse mod eksterne faktorer, såsom sol, vind, kulde, vand og tør luft og skrappe produkter. Så når du tager dig af din lille, brug kun milde og skånsomme produkter og en beskyttende olie, som er specielt udviklet til babyer, som NATUSAN® by Johnson’s® Cottontouch™ 2-in-1 Bath & Wash og NATUSAN® by Johnson’s® Aloe Vera Oil.

Uanset om du bader din baby, eller påfører en fugtighedscreme, hjælper du med at holde huden sund. Med omsorgsfulde hænder skaber du også et specielt bånd med din baby gennem kraften i din berøring.

Når din baby vokser, begynder den at udforske omverden og du kan få brug for at vaske ansigtet og hænderne oftere. Prøv et produkt, der er mildt og udviklet til nyfødte som NATUSAN® by Johnson’s® Cottontouch™ 2-in-1 Bath & Wash .

Sådan holder du din babys hud sund

Når din baby vokser, bliver den mere aktiv og du kommer sandsynligvis til at have servietter i nærheden på alle tidspunkter, for at forsøge at holde din baby ren. Når du vasker din baby oftere, skal du sørge for at huden forbliver fugtet for at hjælpe den med at holde sig sund.

Studier har bekræftet forskellen på voksen og babyhud. Babyhud er mere følsom end voksen hud, da den konstant er under udvikling i det første år. Den er mere sårbar for irritationer, temperaturforandringer og fugtighed. Derfor skal du altid beskytte din babys hud mod eksterne faktorer, såsom sol, vind, kulde, vand og tør luft og skrappe produkter.

Babyens hud er det første forsvar mod omverden. For at den skal forblive sund, er det vigtigt at huden er ordentligt fugtet. Sørg derfor for at holde huden fugtig, for at beskytte mod tørhed.

Anvend et fugtighedsgivende produkt

 

massage2_1.jpg

Når du opdager, at du alt for ofte, vasker din babys ansigt og hænder, er det tid til at skifte til et produkt som sikrer at fugtigheden forbliver i orden, samtidig med at den renser huden. NATUSAN® by Johnson’s® Cottontouch™ 2-in-1 Bath & Wash er specielt fremstillet til at rengøre din babys hud skånsomt.

Hold din babys hud fugtig

Det er en god idé at anvende en fugtighedscreme, efter at du har badet din baby.

Babyers hud absorberer og mister vand hurtigere end voksen hud. Derfor er regelmæssig fugtighed til babyens hud en god måde at beskytte mod tørhed på

NATUSAN® by Johnson’s® Cottontouch™ Body Lotion  har bevist sig at være mild og hurtigt absorberende produkt, og holder samtidig din babys hud blød og glat.

Babymassage

Babymassage er en god måde at overvåge din babys hud. Det giver dig mulighed for at undersøge hele overfladen, og se om huden er tør eller revnet. Dette er dog ikke den eneste fordel: samtidig med at din baby vokser, og går gennem forskellige udviklingsfaser, kan massage hjælpe med at gennemgå overgangene. Massage giver mange følelsesmæssige og fysiske fordele for din voksende baby.

Massage hjælper med:

  • At berolige din baby når den er urolig – massage har vist sig at mindske produktionen af stresshormonet kortisol.
  • At øge deres følelse af velbefindende – massage har bevist at kunne stimulere endorfiner, hvilket kan påvirke din babys humør.
  • At lindre forstoppelse og oppustning – mavemassage kan hjælpe med at slippe af med luft i maven.
  • At få arm- og benmusklerne til at slappe af.
  • Og selvfølgelig, at hjælpe dig med at udvikle et nært og tillidsfuldt forhold med din baby.

Sådan masserer du din baby

At gøre massage til en rutine, kan hjælpe dig med at knytte dig endnu mere til din baby, og har store fordele for udviklingen.

Nu ved du hvordan kraften af berøring og massage kan forstærke tilknytningen til din baby, og hjælpe den med at udvikle sig på en sund måde, men måske undrer du dig over: hvordan kommer jeg i gang?

Her får du nogle tips og teknikker, som kan hjælpe dig med at forberede en sikker og forsigtig babymassage, samtidig med at du vil opleve, at det øjeblik indebærer så meget mere.

OBS: Massér ikke din baby hvis den er syg, eller hvis den for nyligt er blevet vaccineret – injektionsområdet kan stadig være ømt.

Baby Massage Teknikker & Gode råd

Vælg et tidspunkt hvor din baby er vågen og frisk, ikke for sulten og ikke for mæt.

Sørg for at værelset er varmt, og at lyset ikke er for skarpt.

Hav alt hvad du behøver klar: olie, håndklæde, ren ble og tøj.

Vask dine hænder og fjern eventuelle smykker.

Anvend en sikker og bekvemt plads til massagen, og læg din baby således at den tydeligt kan se dit ansigt.

Inden du begynder, så slap af med nogle dybe vejrtrækninger – dette kan hjælpe med at berolige din baby.

Babyer er forskellige, og forandrer sig hele tiden. For eksempel kan små babyer føle sig tryggere hvis de har tøj på, og føler en nærhed mod forælderens krop.

Anvend en olie eller lotion som NATUSAN® by Johnson’s® Aloe Vera Oil , du behøver kun en lille mængde i hænderne – nok til at dine hænder kan glide let over dit barns hud.

Massagen kan give dig en bedre forståelse for, hvordan din baby kommunikerer. Du lærer at forstå hvad de kan lide, hvad de ikke bryder sig om, deres ønsker og følelser. Du bliver bedre bekendt med den bedste tid til at nusse, kæle og lege. Jeres forhold bliver desuden forstærket når du og din baby opdager, hvad der er bedst for jer begge.

Use transparent background for content area?: