Skip to main content

bedtimeinfopage_1200x340.jpg

Sengetid

Søvn hos nyfødte: 0 til 3 måneder

 

bedtime.jpg

Nyfødte sover meget, men ikke i lang tid af gangen. Heldigvis findes der måder at hjælpe din baby med at følge et regelmæssigt skema, hvor I kan nyde stille stunder sammen, hvor du kan udvikle din babys sanser for at hjælpe med at fremme søvn, og hjælpe til en glad og sund udvikling.

De første uger i din babys liv handler udelukkende om tilpasning – både for din baby og for dig. Det er for tidligt at forvente et rutinemæssigt søvnmønster, så lær at kende din babys signaler. Hvor du kan engagere dig baby sans for at hjælpe med at fremme søvn og hjælpe en glad og sund udvikling

Nyfødte vågner - tit

Under de første måneder, vil din baby sove og vågne på alle tidspunkter om dagen (og om natten). Den totale søvntid hos nyfødte, kan variere i stor grad (10-18 timer per døgn), da søvnen oftest er spredt over døgnet uden nogen direkte forskel mellem søvn om dagen og om natten. Babyer kan sove 3 til 4 timer af gangen. Sørg for at reagere på din babys signaler, da de ofte behøver mad og bleskift!

Derfor vågner din nyfødte baby

Din nyfødte baby vågner oftest fordi den er sulten eller behøver bleskift. Vær opmærksom på pludselige forandringer i din babys søvnmønster – det kan indikere sygdom eller vokseperioder som forårsager sult.

Hver baby er unik

Lær at genkende din babys signaler, som viser at den er træt. Mange babyer bliver urolige eller græder når de bliver trætte, mens andre gnider deres øjne, hiver i deres ører og stirrer ud i luften. Lad din baby tage en lur, så snart at den viser tegn på, at den er træt.

Lær din baby forskellen på nat og dag

Lad lyset være tændt, og hav et normalt lydniveau når din baby sover om dagen. Om natten skal du derimod slukke lyset eller anvende en nattelampe, mad og skift ble på din baby så stille og roligt som muligt, og begræns interaktionen til forsigtig håndtering. Snart vil du bemærke at din babys længste soveperioder sker om natten.

Tid til en lur – også for mor og far

Brug din babys lur til selv at indhente den manglende søvn. Hvor fristende det end kan være at bruge din babys hviletid til at ordne ting og sager i hjemmet, vil du fungere bedre hvis du sover når din baby sover.

Etabler en aftenrutine

Babyer bliver rolige af rutiner. Du vil måske begynde at etablere en aftenrutine, selv i denne tidlige alder, for at etablere en grundlæggende base for de kommende måneder. Forsøg for eksempel jævnligt at give din baby et varmt bad, en mild, beroligende massage og hav et stille øjeblik inden sengetid. Dette kan hjælpe din nyfødte med at slappe af og sove lettere.

Babyens søvn: 3 til 18 måneder

Ved omkring 3-månedersalderen, begynder dit barn at sove længere om natten – hvilket betyder at du også får lidt mere søvn end tidligere.

Når babyen er omkring 6 uger, begynder søvnrytmen at udvikles, og de fleste babyer er nu udviklingsmæssigt klar til regelmæssige cyklusser af søvn og vågenhed ved 3-6 måneder. Når din baby begynder at lære forskellen mellem nat og dat, er det tid til at hjælpe dem med at forbedre deres aftenrutiner.

Hvor meget søvn behøver min baby?

Efter 3 måneders alderen, har babyer brug for at sove mellem 13 til 15 timer per døgn. Det er dog vigtigt at indse, at alle babyer er forskellige, og at nogle behøver mere mens andre behøver mindre.

Hvor ofte skal min baby sove?

Din baby kommer også til at få brug for 2-4 timers søvn om dagen. At skære ned på tiden som babyen sover i løbet af dagen, hjælper ikke nødvendigvis på nattesøvnen.

  • Dette kan lede til overtræthed og en forværret nattesøvn – men lad ikke din baby tage en lur for tæt på sengetid.

Søvn hos småbørn

 

bedtime1_4.jpg

At få sine små børn til at gå i seng og sove roligt, kan ofte være en udfordring. Hav en rutine som gør sengetiden nemmere, og hjælper det lille barn med at få den søvn som det behøver, for at holde sig sund og glad.

Da det lille barn bliver mere og mere selvstændigt, er det fristende at tænke at det er ude af ”babyfasen”. Men tænk på at små børn på mange punkter har de samme behov som babyer. De har stadig brug for megen opmærksomhed, omsorg og søvn. Faktisk har småbørn brug for mellem 12 til 14 timers sammenlagt søvn, oftest 11 til 12 timer om natten og yderligere 1 til 3 timer i løbet af dagen.

Sengetid for det lille barn

Selv om de fleste småbørn, har lært at sove natten igennem, kan forandringer og stressende hændelser som overgangen fra vugge til almindelig seng, en rejse eller sygdom give bagslag.

Følg disse sengetips til at hjælpe dit barn med at få den hvile og søvn, som det har brug for:

  • Følg et jævnligt soveskema for eftermiddagslure og sengetid (undgå at dit barn tager en lur sent på eftermiddagen).
  • Hav en aftenrutine på 20 til 45 minutter, som hjælper dit barn med at slappe af og koble fra.
  • Sørg for at omgivelserne er mørke, dæmpede og rolige.
  • Dit barn bør være træt, men vågen når det skal i seng.
  • Gem deres yndlings aftensaktivitet til sidst.

NATUSAN® by Johnson’s® 3-trinsrutine

Vores  NATUSAN® by Johnson’s® 3-trinsrutine inkluderer bad og massage, to rutiner som fremmer en glad og sund udvikling hos din baby. Når du følger denne jævnligt, kommer disse rutiner, kombineret med de stille stunder, også til at hjælpe din baby med at forstå, at det er tid til at sove.

Trin 1 — Varmt Bad

Trin 2 – Massage

          Trin 3 – En Stille Stund

 

Den unikke 3-trinsrutine fra NATUSAN® by Johnson’s® er den første og eneste aftenrutine, som hjælper babyer og småbørn med at sove bedre, på kun en uge.

Vores NATUSAN® by Johnson’s® 3-trinsrutine består af et bad, massage og et roligt øjeblik for at forberede din baby på en god nats søvn.

Prøv den i 7 nætter, og se hvilken forskel den kan gøre for dig og din baby.

Trin 1 – Varmt badNATUSAN® by Johnson’s® Bedtime Bath

Badet er en perfekt måde at starte din babys aftenrutine. Anvend et mildt produkt, som NATUSAN® by Johnson’s® Bedtime Bath.

Trin 2 - Babymassage - NATUSAN® by Johnson’s® Bedtime Oil

En beroligende massage er en fantastisk måde at få din baby til at føle sig tryg, elsket og klar til sengetid. Brug en babyolie som NATUSAN® by Johnson’s® Bedtime Oil.

Forskning har vist at rutinemæssig berøring og massage forbedrer søvnkvalitet og kvantitet, når det er en del af aftenrutinen.

Massage kan også hjælpe dig med at genkende og besvare din babys kropssprog, og det er en fantastisk måde at få det til at føle sig tryg og sikker på. Forskning har desuden bevist, at ud over en forbedret søvn, har babymassage mange andre vigtige fordele for sundheden, herunder tilknytningen til din baby.

Trin 3 -  En stille stund

Efter det varme bad og en beroligende massage, er det tid til at gøre din baby klar til at komme i seng, med en stille stund sammen.

Nærkontakten mellem dig og din baby hjælper med at berolige din baby, og gøre den afslappet inden sengetid – en god grund til at have en stille stund efter badet.

Sørg for at atmosfæren er stille og rolig.

Det er bedst at undgå aktiv leg inden denne stund, så din baby kan gå træt i seng, men stadig være vågen. Dette kan hjælpe at lære din baby at berolige sig selv, og sove på egen hånd, hvis de skulle vågne i løbet af natten.

Use transparent background for content area?: