Skip to main content

listerine-suuvesi-tuotevalikoima.jpg

listerine mundskyl produkter - LISTERINE® Mundskyl

Lær mere om mundpleje fra eksperterne

Tandkød og tandkødsbetændelse

Hvad er tandkødsbetændelse?

Man kan nemt overse tegnene på en begyndende tandkødsbetændelse. Hvis tandkødet er hævet, irriteret og har nemt ved at bløde, når du børster eller bruger tandtråd, har du måske tandkødsbetændelse.
Tandkødsbetændelse giver ikke altid smerter, og derfor kan symptomerne blive overset.

Hvordan opstår tandkødsbetændelse?

De mest almindelige årsager er dårlig tandhygiejne og forkert teknik. Uden daglig tandbørstning, tandtråd eller mundskyl kan bakterier samle sig og danne en tyk belægning, som kaldes plak og kan give tandsten og tandkødsbetændelse, der kan få tænderne til at løsne sig.

Kan tandkødsbetændelse forhindres?

En god effektiv mundhygiejne kræver en rutine med tandbørstning, tandtråd og mundskyl to gange om dagen, som kan hjælpe med at forebygge tandkødsbetændelse. Regelmæssige kontrolbesøg hos din tandlæge er også vigtige, når du skal holde din mund sund og ren. Tandsten kan kun fjernes af en tandlæge, der bruger særlige instrumenter hertil.

ingen-tand-smerter-og-gingivitis-listerine-mundskyl.png

Ingen tandsmerter og gingivitis - LISTERINE® Mundskyl

Frisk ånde

Hvad er dårlig ånde?

Halitosis eller kronisk dårlig ånde er en frastødende lugt fra en persons mund. Symptomerne er en ubehagelig lugt, der ikke forsvinder ved tandbørstning, tandtråd og mundskyl. De fleste årsager til dårlig ånde stammer fra munden.

plaqueimage.png

Årsager til dårlig ånde - gene - LISTERINE® Mundskyl

Sådan undgås dårlig ånde

1. God mundhygiejne: Reducerer ophobning af forrådnelsesbakterier i din mund. Skyl din mund med et mundskyl to gange om dagen, det kan hjælpe med at forhindre karies og reducere bakterier, der forårsager plak.

2. Spis klogt: Maden optages i dit blod og dukker op igen, når du trækker vejret og taler. Krydrede ingredienser som hvidløg, løg og andre stærke madvarer er nogle af de værste syndere.

3. Drik væske: Hvis du ikke har mulighed for tandbørstning, tandtråd og mundskyl efter et måltid, kan du ved at drikke væske hjælpe med til at skylle din mund for bakterier og madrester, før de giver dig problemer.

4. Tyg på det rigtige: Efter et måltid kan du tygge på et stykke sukkerfrit tyggegummi, der kan give frisk ånde og øge spyttet, så din mund renses naturligt for bakterier og madrester.

Sunde hvide tænder

Er tænder naturligt hvide?

Tænder er ikke naturligt hvide. De har en perleagtig farve, der bliver gulere med alderen. Med alderen slides det yderste emaljelag på vores tænder og blotter tandbenet, der er gulere.

Nemme vaner giver hvide tænder

TANDBØRSTNING: Mindst to gange dagligt med en tandpasta indeholdende fluor.

TANDTRÅD: Mindst én gang om dagen for at rense mellem tænderne, hvor du ikke kan komme ordentligt til med en tandbørste.

MUNDSKYL: Brug et mundskyl som LISTERINE® Total Care, som forebygger tandsten og hjælper til at holde tænderne naturligt hvide

Karies og stærke tænder

Sådan undgår du nemt karies

Når tænderne hele tiden angribes af syre, ætses tandens yderste lag – emaljen – og mister løbende mineraler. En hvid plet på en tand er et tegn på begyndende karies. Det er endnu ikke for sent at gøre noget, og emaljen kan hele af sig selv. Stoppes tandnedbrydningen ikke, svækkes emaljen mere og mere, efterhånden som flere mineraler forsvinder, og der dannes et hul, som skal behandles af en tandlæge.

At børste dine tænder når kun 25% af din mund - LISTERINE® Mundskyl

Du kan forebygge karies. Mineraler i vores spyt som fx calcium og fosfat kan sammen med det beskyttende stof fluor, der findes i fluortandpasta eller fluormundskyllemiddel, styrke emaljen og beskytte tænderne mod syreskader. Mineralfluoren stopper nedbrydningen af tanden, erstatter de forsvundne mineraler og forhindrer bakterier i at omdanne sukker og stivelse til en ætsende syre.

Tandfølsomhed

4 måder til lindring af følsomme tænder

1. Lettere tandbørstningsteknik: Følsomme tænder kræver særlig pleje. Børster du dine tænder for hårdt, kan der opstå afskrabninger på tandoverfladen. Børst forsigtigt og omhyggeligt rundt om tandkødet, så du ikke skubber tandkødet ned.

2. Pas på din kost: Spis ikke for meget mad med et højt syreindhold så som appelsiner og citroner. De kan langsomt opløse tandemaljen, og tandbenet blottes.

3. God mundhygiejne: En god mundhygiejne kræver, at du bruger de rigtige teknikker til tandbørstning og tandtråd og for en komplet rengøring af munden. Gør det til en vane at bruge et mundskyl som fx LISTERINE® Total Care hver dag.

4. Spil ikke helt: Har du smerter fra følsomme tænder? Hvis det er tilfældet, skal du straks opsøge din tandlæge. Din tandlæge kan give dig råd om mundhygiejne og fluorbehandlinger.

visse-slags-mad-kan-give-fclsomme-taender-listerine-mundskyl.png

Visse slags mad kan give følsomme tænder - LISTERINE® Mundskyl
Use transparent background for content area?: